De Grote Kunstshow 2014

Vorig jaar (2013) was de allereerste editie van De Grote Kunstshow een groot succes. “Fris, aantrekkelijk en vernieuwend”, kopte de Volkskrant. Het succes van de eerste editie was de aanleiding voor een ambitieus vervolg. Op zondag 30 november 2104 organiseerde ik samen met initiatiefnemer Johan Idema en de Stadsschouwburg Amsterdam een tweede editie van De Grote Kunstshow.

Net als in 2014 selecteerden wij een tiental unieke kunstwerken uit de Rabo Kunstcollectie. Tijdens de anderhalf uur durende show kreeg het publiek aan de hand van voordrachten, interviews, monologen en muziek de verrassende verhalen achter deze kunstwerken te horen. De Vlaamse theatermaker Lucas de Man was opnieuw onze presentator. Met rappe tong en fluwelen stem voerde hij u mee langs de kunstwerken en hun verhalen. Ook vele andere artiesten gaven acte de présence voor een avond kunst met voordrachten, interviews, monologen en muziek.

De Grote Kunstshow was onderdeel van het Amsterdam Art Weekend.

De Grote Kunstshow
Stadsschouwburg Amsterdam, Grote Zaal
zondag 30 november 2014
11:00, 14:300, 16.00 en 20:00 uur

Bekijk hier de foto’s van De Grote Kunstshow 2014
Bekijk hier een fragment uit De Grote Kunstshow tijdens TEDxAmsterdam
Lees hier een recensie van Jeanne Prisser in de Volkskrant
Bekijk hier het programmaboekje van De Grote Kunstshow 2014
Lees hier een interview met presentator Lucas de Man (Parool)

DGK jpg poster HR beeld 1

 

Yinka Shonibare, The Pursuit – met dialoog door Abdelkader Benali

Lucas de Man over ‘Suikerspook’ van Marlene Dumas

Amalia Pica

Job Koelewijn

Job Koelewijn en Lucas de Man

Credits
foto affiche: Isabelle Wenzel
foto’s De Grote Kunstshow: Ernst van Deursen